[...] walczyć z głodem, „zapychają" nas dając uczucie sytości na długo dzięki temu nie zmagamy się z głodem. -w każdym posiłku musimy mieć porcje białka, najlepszymi jego źródłami są: mięso drobiowe i wołowe, jaja, ryby(polecam głównie makrele, śledzia i łososia z racji zawartych w nich kwasów tłuszczowych omega-3, którego znaczenie pro [...]
Ciąg dalszy mini serii „...jakie wybierać? Z czego czerpać?” dziś o białku, które produkty są wskazane, bez których nie można się obejść, skąd czerpać biało kształtując naszą sylwetkę? JAJA: /SFD/2016/12/9/5e0e6180d2924841a287b774342fd6b8.jpg Znam ich sprzymierzeńców, ale też są wrogowie, bo cholesterol, bo za dużo jeść ich nie wolno, bo [...]
[...] takich strat i konsekwencji dla zdrowia człowieka jest tłuszcz, albowiem utrata nawet do 90% tkanki tłuszczowej może mieć tylko nieznaczny wpływ na nasze zdrowie, źródła białka zwierzęcego występują w produktach zawsze w połączeniu z tłuszczem zwierzęcym (np. mięsa, sery) i z tego powodu, ten rodzaj białka pokarmowego ma tendencje do [...]
[...] posiłku spożywać warzywa. Uważaj na warzywa bulwiaste. - Nie unikaj tłuszczy roślinny takich jak oliwa z oliwek, olej lniany. - Kup w aptece tran i dodaj do diety. - Jako źródła białka spożywaj ryby, mięsa, jaja kurze oraz nabiał. - Unikaj smażenia produktów. - Bądź cierpliwa/y Mam nadzieję, że ten prosty, krótki artykuł pozwoli choć nie [...]
Hej. Od trzech tygodni, co wyszlo wlasciwie spontanicznie - trenuje silowo, wedlug planu z podwieszonych(pierwszy rok treningow). Strasznie mi sie to spodobalo, na tyle, ze zaczalem tez biegac - w tej chwili tylko w ramach rozgrzewki, ale w przyszlosci prawdopodobnie dorzuce treningi biegowe. Odzywianie - staram sie trzymac deficyt kcal a [...]
[...] źle się czuje po odżywce białkowej (próbowałam izolatów różnych firm) oraz po nabiale (nawet tym bez laktozy) - mam mocno wzdęty brzuch po tych produktach, a tak bardzo lubię owsianki/jaglanki z odżywką białkową... :-( Raczej same płatki z owocami, orzechami/masłem orzechowym są kiepskim posiłkiem bez źródła białka... Będę wdzięczna za poradę :-)
Witam co zjem jajka to mnie brzuch ostro boli, szkoda by było, żebym pozbył się tego cennego źródła białka. Kiedyś był taki okres, ze dziennie jajka jadłem, później przestałem je jeść na jakiś czas i co zacząłem je na nowo jeść, to mi było niedobrze, ciężko mi było je przełknąć, zwłaszcza jak jajecznice robiłem i brzuch mnie bolał. Co poradzić??
[...] ważnym składnikiem są tłuszcze które również są w niektórych sytuacjach wykorzystywane do dostarczenia energii ale znacznie rzadziej. Nie jest bez znaczenia z jakiego źródła czerpiemy tłuszcze . W diecie piłkarza preferujmy tłuszcze roślinne nad zwierzęcymi. Polecane są tłuszcze : oliwa z oliwek, olej z pestek winogron.... tłuszcze [...]
[...] liczby jak to tylko możliwe). *Ogranicz węglowodany do 1.5g/kg masy ciała. Wszystkie węgle niech pochodzą z wazyw oraz węglowodanów, które naturalnie występują w niektórych źródłach protein. Oczywiście, musisz również ograniczyć alkohol bogaty w węglowodany, taki jak drinki z różnymi sokami oraz piwa. 33 cl/12 fl butelka piwa zawiera 12 gram [...]
Witam stworzyłem taki artykuł o diecie co i jak.Informacje są z różnych zródeł jeśli coś jest zle napisane prosiłbym żeby to napisał to poprawie. Może komuś się przyda ten artykuł. Jeśli się nie bedzie podobał albo jest zły to prosze moderatora o skasowanie tego tematu z góry dziękuje. Dieta na mase Chciałbyś zdobyć dodatkowe kilogramy miesni(jak [...]
[...] pochodzące z roślin oraz zbóż nie powinny stanowić istotnej wartości odżywczej dla optymalnych siłaczy, powinny być ograniczone do niezbędnego minimum. Roślinne i zbożowe źródła białka posiadają tzw. aminokwasy ograniczające: lizynę i metioninę (groch). Zawierają również znaczne ilości błonnika, kwasu fitynowego oraz kwasu szczawiowego [...]
[...] należą jajka, soja, mięso, ryby, fasola i soczewica. Źródła białka pochodzenia zwierzęcego zazwyczaj zawierają duże ilości niepożądanych tłuszczów nasyconych, natomiast źródła pochodzenia roślinnego posiadają dodatkowo korzystne dla nas węglowodany złożone i są związkami o mniejszym działaniu kwasotwórczym niż mięso. Najlepiej ograniczyć [...]
[...] Redukcja tkanki tłuszczowej: powoduje rozpad nagromadzonych komórek tłuszczowych zwiększając poziom wolnych kwasów tłuszczowych w osoczu, nasila wykorzystanie tłuszczu jako źródła energii, hamuje syntezę tłuszczu. Trening i regeneracja: wzmacnia i regeneruje tkanki łączne, ścięgna i chrząstki powodując wzrost siły i zwiększenie możliwości [...]
[...] grzyby, kasze (grits) Białko + tłuszcz Źródła białka: każdy rodzaj mięsa, ryby, kurczak, indyk, tuńczyk, Low Carb Grow, jajka, synka, serek wiejski Źródła węgli: w źródłach białka powyżej, tran, ziarna lnu Zielone warzywa: 100-200 g Conclusion / Podsumowanie Z góry przepraszam, jeżeli ten artykuł był w pewien sposób zbyt złożony, niż to [...]
[...] szybko schudnąć, można szybko stracić na wadze, ale nie będzie to równoznaczne ze schudnięciem, człowiek jest w stanie spalić tylko określona ilość własnego tłuszczu jako źródła energii i ta ilość średnio wynosi 1kg na tydzień Dla osób grubszych więcej dla chudszych mniej. Dlatego statystycznie rzecz biorąc trzeba się przygotować na cyk 12 [...]
[...] się następne niezależne doniesienie potwierdzające te unikalne właściwości WPC. W badaniu tym spożycie białek mleka krowiego (zarówno jako suplementu, jak i jedynego źródła białka w zbilansowanej diecie), niezmiennie wzmacniało drugorzędową odpowiedź humoralną na immunizację owoalbuminą,w porównaniu z innymi źródłami białka – białko [...]
[...] nitroowania podczas którego powstają związki nitrozoowe (działanie kancerogenne, rodnikotwórcze). Oczywiście lepsze azotany niż botulizm, ale jeśli są inne alternatywy źródła białka, to unikajmy wędlin i produktów wędzarniczych. Niestety związki te dodawane są również do nawozów, natomiast rośliny zdolne są do ich magazynowania w korzeniach [...]
[...] wytwarzania nadmiaru kortyzolu. Te sylwetki z kolei teoretycznie lepiej się czuja na dietach z większą ilością białka w porównaniu z węglowodanami. Diety Wiadomo, ze źródła Białka i Tłuszczu sa niezbędnymi składnikami diety potrzebnymi do życia. Dodanie do tego naturalnych źródeł węglowodanów znacznie ta jakość poprawia. Teorii o tym jak [...]
http://www.atleta.pl/sfd/test-produkt%C3%B3w-big-zone1.png Witam serdecznie! Zapraszam do testu produktów firmy Big Zone, adres www: http://bigzone.pl/ , na zasadach wspólnej rywalizacji. Dział firmowy sponsora zestawu na forum, to dział firmy Atleta.pl - http://www.sfd.pl/ATLETA-f137.html . Atleta Łódź to wyłączny dystrybutor na Polskę firm Big [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] białka jednak uważaj aby Ci szybko nie zbrzydł. Wiadomo, że jeżeli też masz wybór zjeść w szkole twaróg albo nic zdecydowanie wybierz twaróg jako tanie źródło białka. Dobre źródła b/w/t w diecie: Białka: Mięsa dobrej jakości (kurczak, indyk, schab, wołowina, cielęcina...), jaja, nabiał. Węglowodany: Ryże; kasze; ziemniaki; warzywa; płatki [...]